Ga naar de inhoud

webdesign

5 veelvoorkomende navigatiefouten op websites

hoe ze te herstellen

Een goed ontworpen websitenavigatiesysteem is cruciaal om bezoekers door uw site te leiden en hen te helpen de informatie te vinden die ze nodig hebben. Veel bedrijven maken echter veelvoorkomende navigatiefouten die gebruikers kunnen frustreren en hun online succes kunnen belemmeren. In deze post identificeren we vijf veelgemaakte fouten in websitenavigatie en bieden we praktische oplossingen om ze te herstellen.

1. Onoverzichtelijke menu's:

Een van de meest voorkomende navigatiefouten is het hebben van te veel menu-opties, wat resulteert in een onoverzichtelijke en overweldigende navigatie-ervaring. Om dit op te lossen, stroomlijn je je menustructuur door gerelateerde pagina’s te groeperen en overbodige items te verwijderen. Streef naar eenvoud en duidelijkheid en geef prioriteit aan de belangrijkste pagina’s of acties.

 

2. Onduidelijke labels:

Verwarrende of dubbelzinnige navigatielabels kunnen gebruikers in verwarring brengen en het moeilijk maken om te vinden wat ze zoeken. Om dit probleem aan te pakken, moet u uw navigatielabels herzien en ervoor zorgen dat ze de inhoud waarnaar ze verwijzen correct weergeven. Gebruik taal die uw doelgroep kent en vermijd vakjargon of industriespecifieke termen.
 

3. Gebrek aan visuele hiërarchie:

Een gebrek aan visuele hiërarchie in uw navigatiemenu’s kan het voor gebruikers moeilijk maken om informatie te prioriteren en effectief door uw site te navigeren. Om een duidelijke visuele hiërarchie te creëren, gebruikt u visuele signalen zoals grootte, kleur en spatiëring om onderscheid te maken tussen verschillende navigatieniveaus. Markeer belangrijke pagina’s of acties met opvallende knoppen of call-to-action links.
 
photo-1525900907992-84464c86d6b4.jpeg
photo-1509395176047-4a66953fd231.jpeg

4. Inconsistente navigatiepatronen:

Inconsistente navigatiepatronen kunnen gebruikers in verwarring brengen en het verloop van hun surfervaring verstoren. Gebruik dezelfde navigatiepatronen en lay-outs op alle pagina’s van uw site om consistentie te behouden. Zorg ervoor dat navigatie-elementen zoals menu’s, knoppen en links consistent zijn geplaatst en zich voorspelbaar gedragen.

5. Slechte mobiele bruikbaarheid:

Met een toenemend aantal gebruikers die websites bezoeken op mobiele apparaten, is het essentieel om mobiele bruikbaarheid prioriteit te geven bij het ontwerpen van je websitenavigatie. Om de mobiele bruikbaarheid te verbeteren, kies je voor een responsief ontwerp dat zich naadloos aanpast aan verschillende schermformaten. Gebruik mobiele navigatiepatronen, zoals hamburgermenu’s of navigatie met tabbladen, om de mobiele gebruikerservaring te optimaliseren.

Kortom, door veelvoorkomende fouten in websitenavigatie aan te pakken, zoals onoverzichtelijke menu’s, onduidelijke labels, gebrek aan visuele hiërarchie, inconsistente navigatiepatronen en slechte mobiele bruikbaarheid, kunnen bedrijven een naadloze en intuïtieve navigatie-ervaring creëren die bezoekers betrokken houdt en hen helpt snel en gemakkelijk te vinden wat ze zoeken.

Contactgegevens

Projecten

Zwemles en sportkampen

Officiele stads fanfaren van Lier